Current Affair 2020

Current Affair 2020

Coming Soon…

Who has recently taken charge as new Deputy Governor of the Reserve Bank of India (RBI)?
a) Ashwani Kumar
b) N S Vishwanathan
c) Michael Debabrata Patra
d) T S Ahuja
ANS:C

1. Who is the Attorney general of India?
a) K.K. Venugopal.
b) Ranjit kumar
c) Nasim zaidi
d) P.J. Karien
ANS:A

2. Who is the Comptroller and Attorney general of India?
a)  Shri Vijayendra N. Kaul
b) Anoop mishra
c) Shashikant Shavna
d) Ajit kumar
ANS:A
43. Who is the chairman of CBSE?
a) Najib Shah
b) Rajesh Kumar Chaturvedi
c) Shashank monohar
d) Rakesh Tiwari
ANS:B
3. Who is the chairman of ISRO?
a) R.S Sharma
b) Girish Sahni
c) Sudershan Rao
d) Kailasavadivoo Sivan

ANS:D

4. Who is the chairperson of UPSC?
a) Arvind Saxena
b) Sushil Chandra
c) Pramod Deo
d) Ratana sinha
ANS:A
5. Who is the president of BCCI?
a) R.M. Mittal
b) Sourav Chandidas Ganguly
c) Shekhar Basu
d) Anil Sinha
ANS:B
6. Who is the chief justice of India?
a) Sharad Arvind Bobde
b) Mukesh Khanna
c) Kishor Kharat
d) T.S. Vijayan
ANS:A
7. Who is the chairman of SBI?
a) Smt. Arundhati Bhattacharya
b) Rajnish Kumar
c) Sumitra Mahajan
d) Alla Tiwari
ANS:B
8. Who is the DG & CRPF?
a) Pravash mishra
b) Dev. Pathak
c) Braja Bihari Mishra
d) Prakash Mishra
ANS:D
9. Who is the governor of RBI?
a) Balvinder Singh
b) Arjit Patel
c) Shaktikanta Das
d) Somesh Sharma
ANS: C

10. Antonio Costa is the PM of which of the following country ?
a) Japan
b) Brazil
c) Portugal
d) Turkey
ANS: C

11. Who has been appointed as new Ambassador and Permanent Representative of India to the United Nations (UN)?
a) Jai Singh
b) Niranjan Joshi
c) Ajit Kumar
d) Syed Akbaruddin
ANS:D

https://eclassmate.in/dynasty-and-their-work/

 

https://eclassmate.in/regional-dance-music-gk/

https://eclassmate.in/important-places-temples-mosque/